ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Králičí stehna na červeném zelí

Ingredience:

* 1 divoký králík * 500 ml červeného suchého vína * 2 bobkové listy * 6 kuliček drcených jalovčinek * 6 kuliček drceného pepře * 2 hřebíčky * 100 g slaniny * 1 lžička směsi koření Divočina nebo Zvěřina * 2 lžíce oleje * 1 lžíce sádla * 1 cibule najemno * 2 stroužky česneku * 1 kg kysaného červeného zelí * cukr na dochucení zelí


Příprava:

1. Králíka odblaníme a naporcujeme. Vložíme do kastrolu, přidáme drcené koření, bobkový list a hřebíček a zalijeme červeným vínem. Přikryjeme a necháme do druhého dne odležet. 2. Králíka osušíme a protkneme slaninou. Porce osolíme, okořeníme směsí koření na divočinu a opečeme na rozpáleném oleji a vyjmeme. 3. Do výpeku přidáme lžíci sádla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a pokrájený česnek a přidáme zelí. Podlijeme částí vína s kořením, ve kterém byl naložený králík, osolíme, navrch položíme opečené porce králíka, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme víno a králíka přeléváme šťávou. Nakonec dopečeme bez poklice na barvu, zelí podle chuti přisladíme


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...