Králičí stehna na červeném zelí
Ingredience:* 1 divoký králík
* 500 ml červeného suchého vína
* 2 bobkové listy
* 6 kuliček drcených jalovčinek
* 6 kuliček drceného pepře
* 2 hřebíčky
* 100 g slaniny
* 1 lžička směsi koření Divočina nebo Zvěřina
* 2 lžíce oleje
* 1 lžíce sádla
* 1 cibule najemno
* 2 stroužky česneku
* 1 kg kysaného červeného zelí
* cukr na dochucení zelí
Příprava:1. Králíka odblaníme a naporcujeme. Vložíme do kastrolu, přidáme drcené koření, bobkový list a hřebíček a zalijeme červeným vínem. Přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
2. Králíka osušíme a protkneme slaninou. Porce osolíme, okořeníme směsí koření na divočinu a opečeme na rozpáleném oleji a vyjmeme.
3. Do výpeku přidáme lžíci sádla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a pokrájený česnek a přidáme zelí.
Podlijeme částí vína s kořením, ve kterém byl naložený králík, osolíme, navrch položíme opečené porce králíka, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme víno a králíka přeléváme šťávou. Nakonec dopečeme bez poklice na barvu, zelí podle chuti přisladíme
Doporučená příloha: