Myslivecká kuchařka

Kýta ze srnce s červeným vínem

Ingredience:

2 kg srnčí kýty 120 g slaniny 150 g másla 100 g cibule celer mrkev petržel 8 pepřů 2 nová koření tymián bobkový list kousek citronové kůry 30 g másla šťáva z 1/2 citronu 150 ml červeného vína 5 g cukru sůl trocha vývaru


Příprava:

Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru. Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme. Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá. Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme. Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...