Kýta ze srnce s červeným vínem
Ingredience:2 kg srnčí kýty
120 g slaniny
150 g másla
100 g cibule
celer
mrkev
petržel
8 pepřů
2 nová koření
tymián
bobkový list
kousek citronové kůry
30 g másla
šťáva z 1/2 citronu
150 ml červeného vína
5 g cukru
sůl
trocha vývaru
Příprava:Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru. Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme. Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá. Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme. Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí.
Doporučená příloha: