Myslivecká kuchařka

Kýta ze srnce s vínem

Ingredience:

1 kg masa z kýty 100 g slaniny lžíce másla cibule kořenová zelenina 5 celých pepřů 3 zrnka nového koření 1 bobkový list špetka tymiánu citrónová kůra lžička hladké mouky 70 ml červeného vína citrónová šťáva lžička cukru


Příprava:

Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme. V hrnci vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo, zeleninu a cibuli. Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů. Opečeme, obrátíme, mírně podlijeme a pečeme za častého podlévání doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme. Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a zeleniny přispěje k jeho chutnosti, měkkosti a šťávnatosti.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...