Myslivecká roláda
Ingredience:1 kg srnčího hřbetu
4 jalovčinky
2 cibule
4 stroužky česneku
120 g anglické slaniny
drcený pepř
sůl
tuk
200 ml houbového vývaru (bujón)
100 ml smetany ke šlehání
citrónová šťáva
Příprava:Maso vykostíme, odblaníme, omyjeme, rozřežeme na plát, který posypeme tlučenými jalovčinkami a na několik hodin odložíme do chladna marinovat. Uleželé maso naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky, rozložíme na maso společně s plátky slaniny a stočíme. Pak závitky svážeme nití a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme mírné vyšlehanou šlehačkou, několik minut povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.
Doporučená příloha: