ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Myslivecká roláda

Ingredience:

1 kg srnčího hřbetu 4 jalovčinky 2 cibule 4 stroužky česneku 120 g anglické slaniny drcený pepř sůl tuk 200 ml houbového vývaru (bujón) 100 ml smetany ke šlehání citrónová šťáva


Příprava:

Maso vykostíme, odblaníme, omyjeme, rozřežeme na plát, který posypeme tlučenými jalovčinkami a na několik hodin odložíme do chladna marinovat. Uleželé maso naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky, rozložíme na maso společně s plátky slaniny a stočíme. Pak závitky svážeme nití a na rozehřátém tuku opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme mírné vyšlehanou šlehačkou, několik minut povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...