Myslivecká kuchařka

Novoměstská srnčí paštika

Ingredience:

600 g srnčí kýty, 100 g slaniny, 50 g šunky, 1/3 l červeného vína, 100 g vepřového bůčku, cibule, kořenová zelenina, sůl, paštikové koření, vejce


Příprava:

Zvěřinu ze srnčí kýty prošpikujeme slaninou a kousky šunky nebo uzené vepřové kýty, vložíme do kameninové nádoby, podlijeme červeným vínem a necháme přes noc odležet. Potom zvěřinu dusíme s cibulí, kořenovou zeleninou nakrájenou na kolečka a kouskem vepřového bůčku. Podléváme vínem, v němž bylo srnčí naložené. Měkké maso umeleme na strojku s houskou namočenou v mléce, přidáme vejce, sůl, paštikové koření, promícháme a ve vymazané formě vaříme jednu hodinu ve vodní lázni.


Doporučená příloha:

***

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...