Pikantní srnčí na víně
Ingredience:srnčí hřbet-kýta,marináda,divoké koření, hrušky, brusinkovou-rybízovou marmeládu,slanina, červené víno, světlá jíška
Příprava:Srnčí maso prošpikujeme slaninou a na 2 dny naložíme do marinády s divokým kořením, poté vyjmeme, zprudka opečeme na másle a velmi pomalu necháme dusit. Z koření dáme jalovec, 1 bobk.list, 2 hřebíčky, tymiál, pepř.Když je maso napůl dušené (po napíchnutí již přestává "barvit", přidáme červené víno (na 1 l omáčky 200ml)a pomalu dodusíme. Hotové maso vyjmeme,omáčku zahustíme světlou máslovou jíškou.
Hrušky rozkrojíme podél (šťopka-bubák), vyjmeme jadřinec a pozvolna napůl uvaříme v červeném víně s hřebíčkem a skořicí.V nálevu je necháme vychladnout(dojít). Vývar vína lze použít do masa.Vlažné hrušky poté naplníme zavařeninou (nejlepší míchaný džem černý-červený rybíz).
Doporučená příloha: