Myslivecká kuchařka

Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland

Ingredience:

0,5 kg srnčí kýty 1,5 dcl oleje 1 vejce 0,5 dcl mléka 5 dkg hladké mouky 12 dkg strouhanky sůl 30 dkg rybízového džemu 1 dcl přírodního vína hořčice zázvor pažitka sojová omáčka pomerančovou šťáva pomerančová kůra


Příprava:

Omáčku zhotovíme z rybízového džemu, který zředíme vínem. Přidáme hořčici, zázvor, pažitku, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, kterou jsme předem povařili ve vodě. Tuto omáčku podáváme vychlazenou. Plátky kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Poté usmažíme na oleji. Na talíři přizdobíme citrónem a přelijeme omáčkou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...