Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland
Ingredience:0,5 kg srnčí kýty
1,5 dcl oleje
1 vejce
0,5 dcl mléka
5 dkg hladké mouky
12 dkg strouhanky
sůl
30 dkg rybízového džemu
1 dcl přírodního vína
hořčice
zázvor
pažitka
sojová omáčka
pomerančovou šťáva
pomerančová kůra
Příprava:Omáčku zhotovíme z rybízového džemu, který zředíme vínem. Přidáme hořčici, zázvor, pažitku, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, kterou jsme předem povařili ve vodě. Tuto omáčku podáváme vychlazenou. Plátky kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Poté usmažíme na oleji. Na talíři přizdobíme citrónem a přelijeme omáčkou.
Doporučená příloha: