Myslivecká kuchařka

Srnčí bifteky

Ingredience:

· 700 g srnčí kýty · slanina · máslo · 200 ml vývaru (masoxu) · sůl · pepř · hladká mouka · olej


Příprava:

Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vlákno řízky silné asi 1 cm. Pečlivě je odblaníme, jemně naklepeme, protneme slaninou, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu odležet. Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří, rozpustí se nánosy a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...