Srnčí bifteky
Ingredience:· 700 g srnčí kýty
· slanina
· máslo
· 200 ml vývaru (masoxu)
· sůl
· pepř
· hladká mouka
· olej
Příprava:Z dobře odleželé kýty nakrájíme přes vlákno řízky silné asi 1 cm. Pečlivě je odblaníme, jemně naklepeme, protneme slaninou, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce hodinu odležet.
Těsně před přípravou je osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme. Na pánvičku s výpekem přidáme máslo, necháme rozehřát, zalijeme vývarem a povaříme.
Pokračujeme ve vaření na mírném ohni, až se připečená šťáva odvaří, rozpustí se nánosy a šťáva se přiměřeně zahustí. Při podávání pak horkou šťávou přelijeme bifteky.
Doporučená příloha: