Myslivecká kuchařka

Srnčí guláš na červeném víně

Ingredience:

1 kg srnčí plece 4 velké cibule 4 lžíce sádla 200 ml červeného vína 4 stroužky česneku 250 g jemných párků mletá paprika mletý pepř sůl sušený tymián půl lžičky drceného kmínu 2 lžíce rajského protlaku 4 lžíce strouhaného tvrdého chleba


Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli na něm orestujeme. Pak přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran. Potom vše poprášíme paprikou, přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem. Dusíme pod pokličkou asi 45 minut, aby bylo maso dostatečně měkké. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájené párky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, posypeme chlebem, promícháme a povaříme, až se chleba rozvaří. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky a můžeme posypat nasekanou čerstvou cibulí.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...