Srnčí guláš na červeném víně
Ingredience:1 kg srnčí plece
4 velké cibule
4 lžíce sádla
200 ml červeného vína
4 stroužky česneku
250 g jemných párků
mletá paprika
mletý pepř
sůl
sušený tymián
půl lžičky drceného kmínu
2 lžíce rajského protlaku
4 lžíce strouhaného tvrdého chleba
Příprava:Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli na něm orestujeme. Pak přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran. Potom vše poprášíme paprikou, přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem.
Dusíme pod pokličkou asi 45 minut, aby bylo maso dostatečně měkké. Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájené párky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, posypeme chlebem, promícháme a povaříme, až se chleba rozvaří. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky a můžeme posypat nasekanou čerstvou cibulí.
Doporučená příloha: