Myslivecká kuchařka

Srnčí hřbet

Ingredience:

1 kg srnčího hřbetu sůl pepř česnek cibule kmín 100 g anglické slaniny 100 g sádla 200 ml bílého vína


Příprava:

Srnčí hřbet nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. Na pekáči rozpustíme sádlo, vložíme první plátek a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Položíme druhý plátek, zasypeme cibulí a přitlačíme. Na vrchní přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Maso v troubě pečeme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Případně podléváme vývarem či bílým vínem. Když je maso měkké, pokličku sundáme a necháme maso zčervenat.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...