Myslivecká kuchařka

Srnčí hřbet pečený do růžova s plátkem foie gras na teplém čočkovém salátku s lanýžovou esencí

Ingredience:

800 g srnčí hřbet bez kosti - hrubá sůl - bílý pepř - jalovec - čerstvý tymian - čerstvá řeřicha - 250 ml olivový olej - 500 g oranžová čočka - 250 g šalotka - 200 ml zeleninový vývar - 240 g lanýžové kousky - 240 g bílá husí játra foie gras - 100 ml lanýžový olej - 100 ml balsamikový ocet bílý


Příprava:

Očištěný a odblaněný srnčí hřbet posypeme roztlučeným jalovcem, bílým pepřem, hrubou solí, čerstvým tymiánem, potřeme olivovým olejem a necháme pár hodin v ledničce odpočinout. Čočku propláchneme studenou vodou a nasypeme na zpěněnou šalotku, orestujeme, podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme do varu a pečlivě si pohlídáme okamžik, kdy čočka vstřebá zeleninový vývar (cca 2 až 3 minuty), rychle odejdeme z plamene a dochutíme solí, bílým pepřem a bílým balsamikovým octem. Naložený hřbet očistíme (pouze rukou) od jalovce a bylinek. Na silně rozpálené pánvi s troškou olivového oleje opečeme hřbet po obou stranách (cca 2 a 2 minuty). Do zbylého výpeku vložíme lanýžové kousky, lehce orestujeme, zastříkneme zeleninovým vývarem, lanýžovým olejem a zredukujeme na polovinu. Esenci přelijeme do nahřátého omáčníku přes jemné sítko (dle vkusu doporučujeme necedit a nechat esenci hrubou společně s použitou surovinou). Husí játra nakrájíme na stejnoměrné plátky, které velmi zprudka opečeme po obou stranách (cca 1 a 1 minutu).


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...