Myslivecká kuchařka

Srnčí hřbet s hruškami a kapustou

Ingredience:

PRO 4 OSOBY Příprava: 10 minut + 1 hodina dušení * 800 g vykostěného srnčího hřbetu * 8 jalovčinek * 1 bobkový list * 50 g másla * 50 g anglické slaniny * šťáva z 1/2 citronu * 400-500 ml červ. vína * 1 lžička rajč. protlaku * 200 g brusinek * 1-2 lžičky cukru * 50 ml koňaku * 4 hrušky * 500 ml bílého vína * vanil. a skořicový cukr * 1 menší hlávka kapusty


Příprava:

1. Maso odblaníme a vetřeme do něj jalovčinky, osolíme a opepříme. Osmahneme ho na másle, přidáme slaninu, bobkový list, zastříkneme citronem, podlijeme vínem a trochou vody, přidáme protlak a dusíme doměkka. 2. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme 2 lžíce brusinek a chvilku vaříme. Vše propasírujeme a dochutíme koňakem, solí, cukrem nebo citronovou šťávou a prohřejeme. Maso nakrájíme a přelijeme šťávou. Podáváme s hruškami, uvařenými v bílém víně a obalenými v cukru s brusinkami, a obložené vařenou kapustou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...