Srnčí hřbet s hruškami a kapustou
Ingredience:PRO 4 OSOBY
Příprava: 10 minut + 1 hodina dušení
* 800 g vykostěného srnčího hřbetu
* 8 jalovčinek
* 1 bobkový list
* 50 g másla
* 50 g anglické slaniny
* šťáva z 1/2 citronu
* 400-500 ml červ. vína
* 1 lžička rajč. protlaku
* 200 g brusinek
* 1-2 lžičky cukru
* 50 ml koňaku
* 4 hrušky
* 500 ml bílého vína
* vanil. a skořicový cukr
* 1 menší hlávka kapusty
Příprava:1. Maso odblaníme a vetřeme do něj jalovčinky, osolíme a opepříme. Osmahneme ho na másle, přidáme slaninu, bobkový list, zastříkneme citronem, podlijeme vínem a trochou vody, přidáme protlak a dusíme doměkka.
2. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme 2 lžíce brusinek a chvilku vaříme. Vše propasírujeme a dochutíme koňakem, solí, cukrem nebo citronovou šťávou a prohřejeme. Maso nakrájíme a přelijeme šťávou. Podáváme s hruškami, uvařenými v bílém víně a obalenými v cukru s brusinkami, a obložené vařenou kapustou.
Doporučená příloha: