Myslivecká kuchařka

Srnčí hřbet s noky

Ingredience:

700 g srnčího hřbetu 100 g uzené slaniny mrkev 1 petržel 100 g celeru 2 cibule 2 bobkové listy celý pepř 2 jalovčinky 2 stroužky česneku 2 lžíce rajčatového protlaku lžíce hladké mouky sádlo 200 ml červeného vína 200 ml zeleninového vývaru sůl


Příprava:

Maso omyjeme, odblaníme, osolíme a obložíme ho uzenou slaninou nakrájenou na nudličky. V pekáči rozškvaříme zbylou slaninu společně s trochou sádla, přidáme nakrájenou zeleninu včetně cibule a osmažíme. Potom vložíme maso, bobkové listy, prolisovaný nebo se solí utřený česnek, pár kuliček celého pepře, jalovčinky, podlijeme částí vína a vývaru, přikryjeme horním dílem pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Pečeme doměkka. Až je maso měkké, vytáhneme ho, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Maso podáváme polité šťávou a s krupicovými noky.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...