Myslivecká kuchařka

Srnčí hřbet se žampiony

Ingredience:

1 kg srnčího hřbetu, 50 g slaniny, 80 g másla, sůl, 4 zrnka pepře, 1 bobkový list, 1 šálek bílého vína (2 dl), 150 g cibule, 200 g žampionů, 1/4 l sladké smetany, 50 g hladké mouky a 1/2 citronu


Příprava:

Očištěné, odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme, opečeme na kastrole po všech stranách na másle, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a dusíme pod poklicí v troubě doměkka. Maso občas přeléváme šťávou a obracíme. Zvlášť na pánvi dusíme na másle očištěné, na čtvrtky pokrájené žampiony, které osolíme a zakapeme citronem, aby neztmavly. Když je maso měkké, tak je vyjmeme a šťávu vydusíme až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou nebo vývarem, přidáme smetanu a povaříme. Nakonec vložíme houby a zamícháme.


Doporučená příloha:

Příčně po krájený hřbet podáváme s omáčkou a knedlíkem. Kromě hub je možno při dat zelené fazolky nebo pokrájenou karotku.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...