Srnčí játra na víně
Ingredience:100 g droždí
60 g tuku
40 g mouky
cibule
5 brambor
sůl
kmín
3 lžíce strouhané zeleniny
2 l vody
Příprava:Připravená játra, odleželá 2 hodiny v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na kostky o hraně asi 3 cm. Obalíme je v mouce, ve které jsme rozmíchali muškátový květ a pepř. Na pánvi rozpálíme olej a připravená játra na něj vložíme. Opečeme je ze všech stran, přidáme hřebíček a podlijeme vínem. Dusíme doměkka a nakonec játra osolíme. Mezitím si uvaříme asi 8 velkých brambor a osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na kroužky. Vařené brambory oloupeme a také je pokrájíme na kostky, velké jako kostičky jater. Na talíře dáme kopeček brambor a kopeček jater, která ozdobíme kroužky smažené cibule. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.
Doporučená příloha: