Myslivecká kuchařka

Srnčí játra na víně

Ingredience:

srnčí játra, ¼ l mléka, 10 dkg slaniny, několik zrn pepře, máslo, 1 cibule, několik zrn nového koření, špetka majoránky, ¼ l hovězí polévky (stačí i voda), jíška, 1/8 l červeného vína, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva.


Příprava:

Játra vložíme na chvíli do sladkého mléka. Pak je odblaníme, nakrájíme na plátky a opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a slaninu nakrájenou na malé kousky. Do rozehřátého tuku přidáme najemno nakrájenou cibuli, zrnka pepře a nového koření, špetku majoránky. Necháme jemně zpěnit, poté vložíme do kastrolu nakrájená játra a dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení podléváme játra polévkou nebo vodou. Když jsou játra měkká, směs zahustíme jíškou, přidáme červené víno a šťávu z citrónu. Teprve nyní játra osolíme a několik minut v omáčce podusíme. Hotová játra připravíme na talíř a zalijeme omáčkou, která díky přidaným ingrediencím získala zajímavou, mírně pikantní chuť. Doporučené přílohy: Vhodnou přílohou jsou brambory vařené, opékané, šťouchané nebo hranolky. Hodí se rovněž rýže nebo pečivo. Oblohu připravíme dle chuti a fantazie.


Doporučená příloha:

***

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...