Myslivecká kuchařka

Srnčí kýta na víně

Ingredience:

srnčí kýta, 100g slaniny, 50g másla, 100g šunky, 2 cibule, kořenová zelenina, pepř, jalovec, máslová jíška, 1/2dl vývaru, 2dl červeného vína, pomeranč, sůl


Příprava:

Kýtu zbavíme žilek a kostí, nasolíme a protáhneme slaninou. Na másle a slanině osmažíme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, šunku a přidáme pepř a několik zrnek jalovce. Smažíme s kořením, pak vložíme připravenou kýtu, rychle opečeme, podlijeme vývarem a dusíme asi hodinu pod pokličkou. Pak kýtu obrátíme, podlijeme a dusíme bez pokličky doměkka. Pečenou kýtu vyjmeme a připravíme omáčku - zahustíme výpek opatrně tmavší máslovou zásmažkou, přisolíme, dolijeme ještě vínem a procedíme na úhledně nakrájenou kýtu, kterou jsme narovnali na teplou mísu. Ostatní omáčku podáváme v omáčníku.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...