Srnčí kýta s červeným vínem
Ingredience:1 kg masa z kýty nebo hřbetu, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 3 lžíce kořenové zeleniny pokrájené na plátky, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, špetka tymiánu, kousek citrónové kůry, 1 lžička hladké mouky, 1 dcl červeného vína, lžička cukru, sůl.
Příprava:Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo, zeleninu a cibuli. Zeleninu lehce osmahneme a položíme na osolené maso slaninou dolů a opečeme, obrátíme a podlijeme, často podléváme a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citronem, přisladíme a vše přecedíme, aby šťáva byla hladká.
Doporučená příloha: