Myslivecká kuchařka

Srnčí kýta s červeným vínem

Ingredience:

srnčí kýta 1 kilogram, slanina 100 gramů, máslo 1 lžíce, cibule 1 kus (středně velká), zelenina kořenová 3 lžíce (na plátky), pepř 5 zrnek, nové koření 3 zrnka, bobkový list 1 kus, tymián 1 snítka, citronová kůra 1 kus, mouka pšeničná hladká 1 lžička, 120 mililitrů vývaru (+120 ml červeného vína), citronová šťáva, cukr krupice 1 lžička, sůl


Příprava:

Odblaněnou zvěřinu osolte a prošpikujte (nebo obalte) většinou slaniny. Svažte ho kuchyňskou nití do tvaru pravidelného válečku. Zbylou slaninu pak vyškvařte, přidejte máslo, pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, lehce ji osmahněte a položte na ni zvěřinu. Opečte ji ze všech stran, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru, vše mírně podlijte a duste doměkka. Zvěřinu vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, podlijte vývarem a vínem, provařte aspoň 10 minut a dochuťte citronem a cukrem.


Doporučená příloha:

K takto připravené srnčí kýtě jsou skvělé například bramborové noky.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...