Srnčí kýta s červeným vínem
Ingredience:srnčí kýta 1 kilogram, slanina 100 gramů,
máslo 1 lžíce, cibule 1 kus (středně velká),
zelenina kořenová 3 lžíce (na plátky), pepř 5
zrnek, nové koření 3 zrnka, bobkový list 1 kus,
tymián 1 snítka, citronová kůra 1 kus, mouka
pšeničná hladká 1 lžička, 120 mililitrů vývaru
(+120 ml červeného vína), citronová šťáva,
cukr krupice 1 lžička, sůl
Příprava:Odblaněnou zvěřinu osolte a prošpikujte (nebo
obalte) většinou slaniny. Svažte ho kuchyňskou
nití do tvaru pravidelného válečku.
Zbylou slaninu pak vyškvařte, přidejte máslo,
pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, lehce ji
osmahněte a položte na ni zvěřinu. Opečte ji ze
všech stran, přidejte koření, bylinky, citronovou
kůru, vše mírně podlijte a duste doměkka.
Zvěřinu vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, podlijte vývarem a vínem, provařte aspoň 10 minut a dochuťte
citronem a cukrem.
Doporučená příloha:K takto připravené srnčí kýtě jsou skvělé například bramborové noky.