Myslivecká kuchařka

Srnčí kýta v červeném víně

Ingredience:

1 kg masa z kýty nebo 1 1/2 kg hřbetu 100 g slaniny 1 lžíce másla 1 středně velká cibule 3 lžíce kořenové zeleniny pokrájené na plátky koření: 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu malý kousek citrónové kůry 1 lžička hladké mouky 65 ml červeného vína (při 1 1/2 kg masa 100 ml) citrónová šťáva 1 rovná lžička cukru


Příprava:

Maso odblaníme a protkneme proužky slaniny a osolíme. Na kastrolu vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo, zeleninu a cibuli. Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů, opečeme, obrátíme, mírně podlejeme a pečeme za častého podlévání doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme. Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a zeleniny přispěje k jeho chutnosti, měkkosti a šťávnatosti. Tímto způsobem pak můžeme zpracovat i hovězí zadní maso a připravit: "Hovězí na způsob jelena".


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...