ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Srnčí maso s broskvovou omáčkou

Ingredience:

1 kg srnčího masa olej na smažení 1 sklenice broskvového kompotu (cca 150 ml šťávy) 1 cibule sůl 2 jablka lžíce másla lžíce medu


Příprava:

Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a odložíme stranou. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a orestujeme na rozehřátém tuku. Po chvilce přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran. Pak podlijeme bílým vínem a broskvovou šťávou. Přikryjeme poklicí a dusíme asi hodinu, aby bylo maso dostatečně měkké. Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. Plátky jablek opečeme na másle, polijeme trochou medu, necháme zkaramelizovat a odstraníme ze zdroje tepla. Do masa chvíli před dodušením dáme kousky broskví a podle chuti dosolíme. Hotové maso s broskvemi podáváme s opékanými bramborami a doplňené opečenými sladkými jablky


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...