Srnčí maso s broskvovou omáčkou
Ingredience:1 kg srnčího masa
olej na smažení
1 sklenice broskvového kompotu (cca 150 ml šťávy)
1 cibule
sůl
2 jablka
lžíce másla
lžíce medu
Příprava:Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a odložíme stranou. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a orestujeme na rozehřátém tuku. Po chvilce přidáme kostky masa a opečeme je ze všech stran. Pak podlijeme bílým vínem a broskvovou šťávou. Přikryjeme poklicí a dusíme asi hodinu, aby bylo maso dostatečně měkké.
Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. Plátky jablek opečeme na másle, polijeme trochou medu, necháme zkaramelizovat a odstraníme ze zdroje tepla. Do masa chvíli před dodušením dáme kousky broskví a podle chuti dosolíme. Hotové maso s broskvemi podáváme s opékanými bramborami a doplňené opečenými sladkými jablky
Doporučená příloha: