Srnčí na pomeranči
Ingredience:srnčí kýta 1 kilogram
máslo 60 gramů
víno portské 1 sklenice
káva 2 decilitry (uvařená instantní)
mouka pšeničná hladká 3 lžíce
šťáva pomerančová 1,5 decilitru
zavařenina jahodová 20 gramů
vývar 1/2 litru (nebo voda)
jalovec 4 kuličky
pepř černý (mletý)
sůl
rýže 500 gramů
pomeranče 1 kus
smetana na šlehání 1 kopeček
Příprava:V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nalijeme červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promícháme, přidáme jalovec, povaříme asi patnáct minut, pak přidáme vývar a marmeládu. Necháme přejít varem a zahustíme moukou.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme solí a pepřem a osmažíme na olivovém oleji z obou stran. Před servírováním dáme na talíř plátky, které přelijeme omáčkou a ozdobíme měsíčkem pomeranče s kopečkem šlehačky.
Doporučená příloha:Rýže