ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Srnčí na pomeranči

Ingredience:

srnčí kýta 1 kilogram máslo 60 gramů víno portské 1 sklenice káva 2 decilitry (uvařená instantní) mouka pšeničná hladká 3 lžíce šťáva pomerančová 1,5 decilitru zavařenina jahodová 20 gramů vývar 1/2 litru (nebo voda) jalovec 4 kuličky pepř černý (mletý) sůl rýže 500 gramů pomeranče 1 kus smetana na šlehání 1 kopeček


Příprava:

V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nalijeme červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promícháme, přidáme jalovec, povaříme asi patnáct minut, pak přidáme vývar a marmeládu. Necháme přejít varem a zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme solí a pepřem a osmažíme na olivovém oleji z obou stran. Před servírováním dáme na talíř plátky, které přelijeme omáčkou a ozdobíme měsíčkem pomeranče s kopečkem šlehačky.


Doporučená příloha:

Rýže

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...