Srnčí na smetaně
Ingredience:0,5 kg srnčí kýty
slaniny
pokrmový tuk
cibule
mrkev
celer
petržel
hladká mouka
smetana
citrón
pepř celý
nové koření
bobkový list
cukr
ocet
hořčice
sůl
Příprava:Maso opláchneme, obalíme slatinou a necháme cca hodinu uležet. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, koření, posypeme lžičkou cukru, přidáme maso a opečeme z obou stran.
Maso pokapeme octem, podlijeme vařící vodou a v troubě doměkka dusíme. Při dušení občas podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme hořčici, cukr, oloupané kolečko citronu a povaříme asi 30 minut, dokud nezhoustne v omáčku.
Vzniklou omáčku zředíme smetanou, osolíme, vyjmeme citron a rozmixujeme. Přidáme maso pokrájené na porce a prohřejeme.
Doporučená příloha: