Myslivecká kuchařka

Srnčí na smetaně

Ingredience:

0,5 kg srnčí kýty slaniny pokrmový tuk cibule mrkev celer petržel hladká mouka smetana citrón pepř celý nové koření bobkový list cukr ocet hořčice sůl


Příprava:

Maso opláchneme, obalíme slatinou a necháme cca hodinu uležet. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, koření, posypeme lžičkou cukru, přidáme maso a opečeme z obou stran. Maso pokapeme octem, podlijeme vařící vodou a v troubě doměkka dusíme. Při dušení občas podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme hořčici, cukr, oloupané kolečko citronu a povaříme asi 30 minut, dokud nezhoustne v omáčku. Vzniklou omáčku zředíme smetanou, osolíme, vyjmeme citron a rozmixujeme. Přidáme maso pokrájené na porce a prohřejeme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...