Srnčí na víně se sýrem
Ingredience:500 g srnčího masa
40 g oleje
1/2 středně velké cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev
celer
petržel)
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l červeného vína
3 kuličky nového koření
sůl
mletý pepř
citrónová kůra
50 g ementálu
Příprava:Na rozpáleném oleji opečeme na plátky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme, až cibule zesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a kousek citrónové kůry. Podlijeme masovým vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Občas - podle potřeby - podléváme. Měkké maso vyjmeme, položíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem a v předem vyhřáté troubě zapečeme. Šťávu z masa procedíme, ochutíme rajským protlakem, vínem a prohřejeme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.
Doporučená příloha: