Myslivecká kuchařka

Srnčí paštika

Ingredience:

srnčího plecko sůl pepř cibule česnek bobkový list paštikové koření koňak tymián tabasco mleté nové koření slanina žampióny játra uzený jazyk nebo salám


Příprava:

Srnčí odblaněné maso nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením. Můžeme ještě pokapat koňakem a necháme proležet v chladu minimálně 24 hodin. Slaninu osmažíme a po vychladnutí umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu. Naneseme část paštiky. Vrstvy takto střídáme až do dvou třetin formy. Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni 90 - 120 minut.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...