Myslivecká kuchařka

Srnčí paštika z lovecké chaty

Ingredience:

500 g srnčí kýty, 200 g slaniny, 100 g vepřových jater, 0,5 dl červeného vína, cibule, 50 g másla, 5 kuliček nového koření a stejně tolik pepře, 5 bobkových listů, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, paštikové koření, ananas, mandarinkový kompot


Příprava:

Srnčí zvěřinu dusíme na cibuli se slaninou, s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, před dokončením podlijeme červeným vínem. Měkké maso umeleme na masovém strojku (několikrát), vložíme do misky, přidáme sůl, umletá vepřová játra, vejce, zaprášíme hladkou moukou a okořeníme paštikovým kořením. Směs pečlivě promícháme a naplníme do máslem vymazané formy, uzavřeme alobalem a ve vodní lázni vaříme asi hodinu.


Doporučená příloha:

****

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...