Srnčí plátky podle Luboše Trávníčka
Ingredience:1 kg zvěřina z kýty, 1 větší cibule, 1 sklenička nakládané zeleninové směsi Moravanka, zakysaná smetana, tuk, hladká mouka, mletý pepř, sůl
Příprava:Zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpustíme tuk, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a na ní zprudka opečeme po obou stranách plátky zvěřiny. Potom přidáme zeleninovou směs i s nálevem a dusíme. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, znovu podlijeme a přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hladké mouky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut.
Doporučená příloha: