ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Srnčí plátky podle Luboše Trávníčka

Ingredience:

1 kg zvěřina z kýty, 1 větší cibule, 1 sklenička nakládané zeleninové směsi Moravanka, zakysaná smetana, tuk, hladká mouka, mletý pepř, sůl


Příprava:

Zvěřinu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpustíme tuk, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a na ní zprudka opečeme po obou stranách plátky zvěřiny. Potom přidáme zeleninovou směs i s nálevem a dusíme. Podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, znovu podlijeme a přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hladké mouky. Vaříme na mírném ohni ještě asi 15 minut.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...