Myslivecká kuchařka

Srnčí pochoutka

Ingredience:

6 plátků srnčí kýty 250 ml červeného vína 2 lžičky sójové omáčky 4 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 zakysaná smetana 3 lžíce brusinkového kompotu sůl pepř


Příprava:

Šest plátků srnčí kýty naklepeme a naložíme do 200 ml suchého červeného vína se dvěma lžičkami sójové omáčky, 4 stroužky utřeného česneku a dvěma lžícemi olivového oleje. V této marinádě necháme asi 24 hodin odležet. Na pánvi rozpálíme tuk, maso zprudka opečeme a podlijeme marinádou, do které jsme přidali ještě 50 ml vína, zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3 lžíce brusinkového kompotu. Dusíme pod pokličkou 30 minut za občasného míchání. Při podávání s bramborami ozdobíme ještě trochou brusinek.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...