Myslivecká kuchařka

Srnčí ragú

Ingredience:

1 kg srnčí plece 100 g másla 150 g kořenové zeleniny 50 g cibule 15 g cukru 3 cm citronové kůry sůl nové koření 5 pepřů bobkový list 4 lžíce citronové šťávy 30 g mouky 100 ml červeného vína 1 lžíce vína Madeira vývar


Příprava:

Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...