Srnčí ragú s lečem
Ingredience:přední srnčí maso
sádlo
slanina
cibule
1 kapie
kysaná smetana
strouhanka
sůl
hladká mouka
lečo sterilované
Příprava:Maso rozkrájíme nebo nasekáme na kousky a opláchneme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle, přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova, vložíme srnčí maso, které opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Při dušení občas podléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou a smetanou, důkladně rozmícháme, přidáme pokrájenou kapii a lečo a povaříme asi 15 minut. Potom vložíme maso a krátce podusíme.
Doporučená příloha: