Myslivecká kuchařka

Srnčí řízky s jablky a brusinkami

Ingredience:

4 řízky ze srnčí kýty tuk máslo jablko citrónová šťáva 100 ml bílého vína 2 lžíce brusinkového kompotu 2 zrnka celého pepře 1 nové koření půl lžičky drceného bobkového listu sůl


Příprava:

Maso omyjeme, odblaníme, řízky po obvodu nařízneme na třech místech, naklepeme, potřeme olejem smíchaným s drceným kořením, naskládáme na sebe do mísy a na několik hodin uložíme na chladné místo marinovat. Jablko oloupeme, vykrojíme z něj jádřinec, nakrájíme na 4 kolečka, pokapeme citrónovou šťávou a lehce podusíme na rozehřátém másle. Odleželé řízky osolíme, na rozpáleném tuku opečeme z každé strany asi 10 minut a přeložíme je na talíře. Část tuku z pánve slijeme, přidáme máslo, víno a za stálého míchání povaříme šťávu. Hotovou šťávou polijeme řízkv, obložíme dušenými jablky a brusinkovýmm kompotem. Podáváme s opékanými bramborami


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...