Srnčí řízky s jablky a brusinkami
Ingredience:4 řízky ze srnčí kýty
tuk
máslo
jablko
citrónová šťáva
100 ml bílého vína
2 lžíce brusinkového kompotu
2 zrnka celého pepře
1 nové koření
půl lžičky drceného bobkového listu
sůl
Příprava:Maso omyjeme, odblaníme, řízky po obvodu nařízneme na třech místech, naklepeme, potřeme olejem smíchaným s drceným kořením, naskládáme na sebe do mísy a na několik hodin uložíme na chladné místo marinovat.
Jablko oloupeme, vykrojíme z něj jádřinec, nakrájíme na 4 kolečka, pokapeme citrónovou šťávou a lehce podusíme na rozehřátém másle.
Odleželé řízky osolíme, na rozpáleném tuku opečeme z každé strany asi 10 minut a přeložíme je na talíře. Část tuku z pánve slijeme, přidáme máslo, víno a za stálého míchání povaříme šťávu.
Hotovou šťávou polijeme řízkv, obložíme dušenými jablky a brusinkovýmm kompotem. Podáváme s opékanými bramborami
Doporučená příloha: