Srnčí roláda
Ingredience:vykostěný srnčí bok,divoké koření, slanina, nakládané houby(syrové,sušené),vajíčka, kyselá okurka, mleté maso, slanina
Příprava:Základem je nerozbitý, opatrně vykoštěný srnčí bok zbavený dle možnosti loje, který se okoření a do něho se zabalí masová nádivka:houby podusíme s vajíčkem (jako klasická smaženice) smícháme s mletým masem(1/2-1/2) okořeníme, dle chuti přiostříme Chilli nebo pálivou paprikou a zabalíme do bůčku; doprostřed vložíme kyselou okurku.
Ve vyhřáté troubě pečeme na 180st.C cca 1 1/2 h pod pekáčkem (nutno polvat), ke konci přidáme jemně nakrájenou slaninu s libovým párkem a vytvoříme sos-omáčku, kterou zahustíme tmavou jíškou.
Doporučená příloha: