Myslivecká kuchařka

Srnčí s hříbky

Ingredience:

600 g vykostěného srnčího hřbetu, 3 plátky anglické slaniny, 200 g hříbků, 1 cibule, 1 kg vařených brambor, 200 g smetany, 2 lžíce čerstvého parmezánu, sůl, mletý pepř černý, červený pepř celý, máslo, olej


Příprava:

Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé plátky. Plátky brambor dáme do vody, aby nezměnily barvu. Formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a na dno položíme první vrstvu bramborových plátků. Osolíme a opepříme. Očistíme hříbky, nakrájíme je na plátky a rozložíme na brambory. Na houby položíme druhou vrstvu bramborových plátků. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a posypeme parmezánem. Slaninu nakrájíme na kousky a položíme navrch. Pečeme na 180° C zhruba 70 minut. Srnčí hřbet nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s olejem z obou stran. Osolíme, přidáme červený pepř a maso můžeme podávat.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...