Myslivecká kuchařka

Srnčí steak se šalotkami

Ingredience:

4 srnčí steaky z hřbetu nebo svíčkové po 150-200 g * 4 lžíce olivového oleje * 4 plátky angl. slaniny * 2 lžíce másla * 8 šalotek * 1 lžíce cukru * 250 ml červ. vína * 1 lžíce citronové šťávy * 1 lžička citronové kůry * 1 snítka rozmarýnu


Příprava:

1. Maso nakrájíme na vyšší steaky, opepříme a potřeme olejem. Necháme v chladu 4 hodiny. Boky masa obalíme slaninou a ovážeme. 2. V pánvi na troše marinády steaky zprudka opečeme ze všech stran. Zmírníme plamen a dopečeme. 3. Do výpeku přidáme máslo a šalotky, posypeme cukrem a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a rozmarýn a vaříme, dokud šťávy nebude polovina.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...