Srnčí steak se šalotkami
Ingredience: 4 srnčí steaky z hřbetu nebo svíčkové po 150-200 g
* 4 lžíce olivového oleje
* 4 plátky angl. slaniny
* 2 lžíce másla
* 8 šalotek
* 1 lžíce cukru
* 250 ml červ. vína
* 1 lžíce citronové šťávy
* 1 lžička citronové kůry
* 1 snítka rozmarýnu
Příprava:1. Maso nakrájíme na vyšší steaky, opepříme a potřeme olejem. Necháme v chladu 4 hodiny. Boky masa obalíme slaninou a ovážeme.
2. V pánvi na troše marinády steaky zprudka opečeme ze všech stran. Zmírníme plamen a dopečeme.
3. Do výpeku přidáme máslo a šalotky, posypeme cukrem a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a rozmarýn a vaříme, dokud šťávy nebude polovina.
Doporučená příloha: