Srnčí steaky s hříbky
Ingredience:600 g vykostěného srnčího hřbetu, 3 plátky anglické slaniny, 200 g hříbků, 1 cibule, 1 kg vařených brambor, 200 g smetany, 2 lžíce čerstvého parmezánu, sůl, mletý pepř černý, červený pepř celý, máslo, olej
Příprava:Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé plátky. Plátky brambor dáme do vody, aby nezměnily barvu.
Formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a na dno položíme první vrstvu bramborových plátků. Osolíme a opepříme. Očistíme hříbky, nakrájíme je na plátky a rozložíme na brambory. Na houby položíme druhou vrstvu bramborových plátků. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a posypeme parmezánem. Slaninu nakrájíme na kousky a položíme navrch. Pečeme na 180° C zhruba 70 minut.
Srnčí hřbet nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi s olejem z obou stran. Osolíme, přidáme červený pepř a maso můžeme podávat.
Doporučená příloha: