Myslivecká kuchařka

Srnčí svíčková s ostružinami

Ingredience:

600 g srnčí svíčkové mletý pepř sůl olej 400 ml zvěřinového vývaru 500 g dýně 200 g ostružin 2 červené cibule máslo 2 lžíce dýňových semen majoránka 2 lžíce škrobu 4 lžíce smetany


Příprava:

Troubu předehřejeme na 180 °C, srnčí svíčkovou omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a pečeme 10 - 15 minut. Mezitím na kostky pokrájíme dýni a přebereme ostružiny. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rozehřejeme trochu oleje a máslo, přidáme cibuli a dýni a opékáme 6 - 8 minut. Vmícháme dýňová semena, majoránku a ostružiny a krátce ohřejeme, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek uvedeme do varu, škrob rozmícháme v troše studené vody, přidáme k výpeku a za stálého míchání povaříme. Vmícháme smetanu a omáčku podle potřeby osolíme a opepříme. Svíčkovou nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou a ostatními přísadami rozdělíme na talíře a podáváme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...