Myslivecká kuchařka

zadělávané srnčí z předního masa

Ingredience:

srnčí hrudí nebo plec, slanina, sádlo, mrkev + celer + petržel, cibule, celý pepř, jalovec, tymián, strouhanka z tmavého chleba, ocet, červené víno, škrobová moučka, sůl, pepř


Příprava:

Maso osolíme, potřeme polovinou podrceného koření a dáme uležet do chladna alespoň na 3 hodiny. Na sádle necháme opéct slaninu na kostičky, přidáme strouhanou kořenovou zeleninu a cibuli na kolečka, druhou polovinu koření a chlebovou strouhanku. Necháme chvíli smažit. Do tohoto základu vložíme pokrájené maso, přidáme 2 - 3 lžíce octa (podle vlastní chuti a zkušeností), zalijeme červeným vínem a vodou tak, aby byla zvěřina potopena. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka asi 2 hodiny. Doporučuji dusit v troubě - nepřipaluje se! Pak maso vyndáme, šťávu podle potřeby zahustíme bramborovou moučkou a povaříme. Hotovou šťávu prolisujeme nebo rozmixujeme a nalijeme na maso.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...