Hovězí a la zvěřina
Ingredience:700 g hovězího masa - vhodná je kližka, 60 g slaniny (anglické, paprikovaného boku apod.), 1 větší cibule, 1 střední mrkev, 1 menší celer, sůl, 1-2 špetky mletého pepře, 1 lžička kremžské hořčice, 1 lžíce rybízové zavařeniny, necelé 1 dl červeného vína, 8 lžic zakysané smetany, olej, 1 lžíce hladké mouky.
Příprava:Rozehřejeme olej a zpěníme na něm půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme a osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme na malé plátky nakrájené naklepané maso, osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a podléváme za stálého míchání vodou na potřebné množství.
Zasypeme druhou polovinou cibule, nakrájené nadrobno, jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a děláme v papiňáku 30-40 minut. Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme.
Doporučená příloha: