ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Hovězí a la zvěřina

Ingredience:

700 g hovězího masa - vhodná je kližka, 60 g slaniny (ang­lické, paprikovaného boku apod.), 1 větší cibule, 1 střed­ní mrkev, 1 menší celer, sůl, 1-2 špetky mletého pepře, 1 lžička kremžské hořčice, 1 lžíce rybízové zavařeniny, necelé 1 dl červeného vína, 8 lžic zakysané smetany, olej, 1 lžíce hladké mouky.


Příprava:

Rozehřejeme olej a zpěníme na něm půlku nadrobno nakráje­né cibule. Přidáme a osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme na malé plátky nakráje­né naklepané maso, osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vy­dusí. Zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a podléváme za stálého míchání vodou na potřebné množství. Zasypeme druhou polovinou cibule, nakrájené nadrobno, jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a děláme v papiňáku 30-40 minut. Do ho­tové šťávy vmícháme víno a smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...