Zvěřinové koule s houbovou omáčkou
Ingredience:600 g mleté zvěřiny, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pepř, škrob, strouhanka, čerstvé nebo sušené houby, mouka, 1 kelímek smetany.
Příprava:Z mleté zvěřiny připravíme směs jako na karbanátky s použitím 1 cibule, 3 stroužků česneku, 2 vajec, soli, pepře a škrobu. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme 8 koulí. V hrnci osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby (sušené předem namočíme), osolíme, podusíme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Do vařící směsi dáme koule a vaříme cca 20 minut. Pak koule vyjmeme, přendáme do jiné nádoby a přiklopíme, aby nevychladly. Omáčku dochutíme a zahustíme smetanou s moukou.
Doporučená příloha: