Zvěřinová paštika
Ingredience:2 kg žeber z divočáka, 30 dkg plátků anglické slaniny, 1 velká cibule, 1 malý celer, 1 velká petržel, 1 velká mrkev, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, 2 žloutky, 1/4 l smetany, šťáva z 1 citronu
Příprava:Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a na vlastním tuku osmahneme do křupava. Žebra naporcujeme, okořeníme a společně se zeleninou upečeme doměkka. Upečená žebra obereme a maso společně se zeleninou umeleme najemno. Dále přidáme žloutky, smetanu a citronovou šťávu, důkladně promícháme a dle chuti dosolíme. Nakonec vmícháme osmahlou slaninu. Formu „srnčí hřbet“ vyložíme alobalem a poté plátky slaniny naplníme paštikou, poklademe slaninou a přikryjeme alobalem. Formu vložíme do trouby na plech naplněný vodou (asi do 1/3 výšky formy) a pečeme 1 hodinu při 150°C. Upečenou paštiku vyklopíme až po důkladném vychlazení (nejlépe přes noc v ledničce).
Doporučená příloha:Krájíme na plátky a podáváme se zeleninou, kopečkem zavařených brusinek a bílým pečivem.