Myslivecká kuchařka

zvěřinový sýr

Ingredience:

500 g pečeně z pernaté zvěře, 120 g tvrdého sýra, 2 dl vína, muškátový oříšek, prášková želatina, 450 ml vývaru (nejlépe ze zvěřiny), 150 g másla, sůl, pepř, majonéza


Příprava:

Pečeni vykostíme a maso umeleme. Sýr nastrouháme, ušleháme s máslem a vmícháme mleté maso. Ve vývaru rozmícháme 2 a půl lžičky mleté želatiny zahřejeme k varu ,ale nevaříme(!) a vlijeme k masu. Rozmícháme, přilijeme víno, osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Necháme ve vhodné nádobě v chladu ztuhnout. Před podáváním zdobíme majonézou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...