Divoký králík na houbách
Ingredience:· 1 divoký králík
· mrkev
· petržel
· kousek celeru
· sůl
· 1 cibule
· 200 ml bílého vína
· 4 - 5 bobkových listů
· 150 g másla
· hladká mouka
· 200 ml kysané smetany
· houby
· citrónová šťáva
Příprava:Králíka rozsekáme na větší kusy a na 5 minut uložíme do vařící vody a povaříme. Potom vodu slijeme a maso necháme odkapat. Kořenovou zeleninu a vetší cibuli pokrájíme nadrobno a zalijeme vodou. Necháme trochu ohřát, vložíme králíka, osolíme, přilijeme bílé víno, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem z králíka a propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu, dušené houby a okyselíme citrónovou šťávou. Podusíme doměkka.
Doporučená příloha: