Divoký králík na zelenině
Ingredience:· králičí hřbet
· sůl
· černý pepř
· 100 g uzené slaniny
· 2 cibule
· tuk
· 1 mrkev
· 1 petržel
· kousek celeru
· pár kuliček černého pepře
· nové koření
· kmín
· lžička octa
· hladká mouka
· drůbeží vývar (bujón
Příprava:Maso očistíme, omyjeme, osolíme, okořeníme, protáhneme kousky uzené slaniny a poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Necháme 2 dny na chladném místě odležet, potom na pánvi rozpálíme tuk, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kousek cibule, koření a pokapeme octem. Chvíli restujeme a pak na takto připravený základ vložíme králíka, posypeme kmínem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, přidáme vývar a necháme projít varem.
Doporučená příloha: