Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou
Ingredience:Suroviny pro 4 osoby
- 4 ks zaječích stehýnek
- 3 polévkové lžíce oleje
- 2 snítka čerstvého tymiánu
- 60 g uzené slaniny
- 2 lžíce mouky
- 1,5 dcl červeného vína
- 1,5 dcl bílého jogurtu
- 1,5 dcl zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- 2 ks pomeranče
- sůl, pepř
Příprava:Polovinou slaniny prošpikujeme zaječí stahýnka, osolíme a opepříme. Druhou polovinu slaniny pokrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpustíme. Stehýnka zprutka po obou stranách opečeme, zalijeme vínem, přidáme tymián a dusíme asi při 170 stupních Celsia 1,5 hodiny do měkka. Z vydušené šťávy, hořčice, zakysané smetany, jogurtu a borůvek připravíme omáčku, kterou lehce dochutíme pomerančovou šťávou.
Doporučená příloha: