Králičí stehna v hořčicové omáčce
Ingredience:2 králičí stehna, 2 lžíce oleje, 50 g slaniny, 1 větší cibule, 1 - 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, sůl.
Příprava:Očištěná, osušená stehna osolíme, poprášíme moukou a opečeme je po obou stranách na rozpáleném oleji. V menším kastrole vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme do zlatova. Přidáme opečená stehna, tymián, zalijeme trochou vody a dusíme za občasného přilití horké vody do měkka. Měkká stehna vyndáme. Do šťávy vmícháme hořčici, cukr, citrónovou šťávu a mouku rozkvedlanou v trošce vody. Povaříme v hustší omáčku. Omáčku přecedíme na stehna.
Doporučená příloha:Houskový knedlík nebo rýže, hruškový kompot.